Hőszigetelés okosan

Az épületszigetelés az egyik kulcsfontosságú tényező a kényelmes és energiatakarékos épületek létrehozásában. A legtisztább és legolcsóbb energia az, amit nem kell újratermelni, mert sikerül megtartani. Az épületszigetelés különböző típusokból és anyagokból származhat. Íme néhány népszerű épületszigetelési módszer:

új otthonok 768x467 - Hőszigetelés okosan

1. Homlokzati hőszigetelés:

Elsősorban az épületek homlokzatának külső részét szigeteljük a hőveszteség minimalizálása érdekében. A homlokzati hőszigetelés hatékony megoldás lehet, különösen régi épületek esetében, ahol a falak vastagsága nem teszi lehetővé a belső szigetelést.

ManInstallingFiberglassInsulation - Hőszigetelés okosan

2. Belső hőszigetelés:

Az épület belső falait is szigetelhetjük, amely segíthet a hőveszteség csökkentésében. Rendkívül fontos azonban, hogy belső szigetelés esetén figyelembe vegyük a páralecsapódás lehetőségét.

3. Aljzatszigetelés:

Az aljzatszigetelés hatékonyan csökkentheti a hőveszteséget, különösen a földszintes épületeknél. A megfelelő aljzatszigetelés kényelmesebb lakókörnyezetet teremthet, különösen padlófűtéssel kiegészítve, hiszen elsősorban lábról fázunk. Ha komfortos érzetet biztosítunk lábainknak, a rezsiköltséget is jelentősen tudjuk csökkenteni, hiszen így alacsonyabb levegőhőmérséklet mellett is komfortosan érezzük magunkat.

4. Tetőszigetelés:

A tetőszigetelés fontos a tetőn keresztül történő hőveszteség megakadályozása érdekében. A tetőtér szigetelése vagy a tető alatti hőszigetelés lehetőségei között választhat.